KUPNJA DOMA

KUPNJA DOMA
Svatko ima viziju svog doma iz snova. Nekima je to stan u urbanom dijelu, nekima mirna nekretnina u zelenilu, daleko od gužve i vreve.
Kakav god bio vaš idealan dom, postoji nekoliko pravila koja će vam pomoći pri odabiru i kupnji željene nekretnine.
1557993141_image-20190516095221-2.jpeg
Kada se odlučite na kupnju razmislite želite li sami tražiti nekretninu po oglasnicima ili angažirati licenciranu agenciju. Prednost kupnje nekretnine putem agencije za nekretnine je ta što prije samog oglašavanja nekretnine agencija provjeri vlasničku dokumentaciju. Kada kupujete bez angažmana agencije, vlasničku dokumentaciju morate  provjeriti sami ili angažirati odvjetnika.
Moramo napomenuti da na hrvatskom tržištu postoji priličan broj nekretnina koje nemaju urednu vlasničku dokumentaciju, nisu upisani nasljednici ili dio nekretnine nije legaliziran i još mnogo drugih situacija.
Na žalost, tržište nekretnina još uvijek nije sređeno kako bi to trebalo biti stoga se sam kupac može naći u moru problema.
1557995923_image.png
Kako odabrati dobru agenciju za nekretnine?
Informirali ste se sa svih strana i na kraju odlučili realizirati kupnju putem posrednika, odnosno preko agencije za nekretnine. Za sada sve ide po planu, međutim, ne znate koju agenciju odabrati i na temelju čega se voditi pri izboru. Donosimo par savjeta kako što brže i lakše pronaći onu pravu!
1557993142_image-20190516095221-3.jpeg
Informirali ste se sa svih strana i na kraju odlučili realizirati kupnju putem posrednika, odnosno preko agencije za nekretnine. Za sada sve ide po planu, međutim, ne znate koju agenciju odabrati i na temelju čega se voditi pri izboru. Donosimo par savjeta kako što brže i lakše pronaći onu pravu!
Kao što ste se i sami mogli uvjeriti, agencija za nekretnine sve je više na tržištu, no kako odabrati onu pravu? Sigurno znate da kvantiteta ne znači kvalitetu, stoga je važno pronaći onu kvalitetnu. Stoga donosimo nekoliko informacija koje bi vam trebale olakšati odabir:
  1. Najbitnija stvar je provjeriti da se radi o licenciranoj agenciji, te da je ista upisana u imenik agencija Hrvatske Gospodarske Komore.
  2. Na drugom je mjestu ponuda nekretnina, naime, što je veća baza agencije veća je i ponuda, te su šanse da pronađete željenu nekretninu sve veće. Logično, zar ne?
  3. Pronađite agenta na temelju slobodnog izbora ili preporuke jer će upravo on biti vaša desna ruka pri realizaciji cijelog procesa. Naime, nakon što iznesete vlastite želje i preferencije u vezi nekretnine posao je agencije, u ovom sučaju agenta, da vam pronađe istu.

Redosljed aktivnosti uz agenta:
  • informiranje o stanju cijena na tržištu,
  • pretraživanje nekretnina u bazi
  • razgled željene nekretnine u pratnji agenta,
  • pregovori o cijeni iste.
 
  1. Jedna od najbitnijih stavki cijelog procesa kupoprodaje je upravo pravna služba agencije koja rješava potrebne pravne akte i na taj način svome klijentu pruža pravnu sigurnost! Odvjetnički tim vrši uknjižbu i predaje svom klijentu čisti vlasnički list.

Nadamo se da smo vam pobliže pojasnili cjelokupan proces, a sve navedeno možete pronaći na jednom mjestu – naravno, u našoj agenciji!
1557993141_image-20190516095221-4.jpeg
Posjetite nas još danas, pronađite svoju nekretninu i što prije zakoračite u svoj novi dom!